Arbeidsfit met MBOUtrecht

Studenten van MBOUtrecht die bijna klaar zijn voor diplomering volgen een Arbeidsfitprogramma. In een aantal bijeenkomsten worden ze voorbereid op betaald werk in de zorg. Weer een mooie samenwerking met HappyNurse en ouderenzorginstellingen in de regio. MBOUtrecht zet hiermee in op het voorkomen van jeugdwerkloosheid.

Video | Actieleer TV

Initiatief MBOHup uitgeroepen tot Koploper door het Actieleernetwerk van het Ministerie van VWS als een van de oplossingen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen.

Een cursus volgen

Droom je van een baan in de zorg maar vind je het lastig om dat in je eentje voor elkaar te krijgen? Meld je dan aan bij MBOHup. Je krijgt van ons begeleiding om uit te groeien tot een gewaardeerde zorgprofessional. Kijk voor het aanbod onder Cursusaanbod. op onze site

Eerste kandidaten gestart

Op 19 april start de eerste groep kandidaten bij GGD als preventiemedewerker. Na een korte voorbereiding gaan ze aan de slag. Belangrijkste taak: in de gaten te houden of bezoekers en medewerkers zich aan de corona-maatregelen houden. 1,5 meter afstand houden, handen reinigen, mondkapje op de juiste manier dragen. Het is niet altijd makkelijk om je aan de regels te houden. Bezoekers zijn vaak blij dat ze een prik krijgen. Het is een opening naar meer vrijheid. Bij medewerkers ligt vooral tijdens pauzes verslapping op de loer. Even bijpraten met collega's? dan vergeet je wel eens voldoende afstand te houden. Wil je ook in de vaccinatiestraat aan de slag? Stuur een mail naar info@mbohup.nl.

Meld je aan bij MBOHup

Wil je ook een zetje geven aan je loopbaan in de zorg en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Meld je aan dan nu aan. We werken samen met werkgevers die in de zorg. Je kan aan de slag als gastheer/gastvrouw in het vaccinatieprogramma van de GGD of als zorgassistent in een verpleeghuis. Met deze ervaring ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen.

Word preventiemedewerker

Wij zoeken Preventiemedewerkers. Interesse in de zorg, met of zonder diploma Zorg en Welzijn kan je aan de slag. Bij ons krijg je een korte opleiding van een paar dagen. Daarna ga je meteen betaald aan het werk. Laat je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.

Korte voorbereiding

Een voorbeeld van de voorbereiding op betaald werk in de zorg bij GGD in het vaccinatieprogramma. We zijn gestart met een groep van 15 kandidaten als preventiemedewerker bij GGD. Dit doen we samen met uitzendbureau Happy Nurse. Eerst volg je een kort introductieprogramma. De eerste week word je op locatie intensief begeleid. Daarna ga je op andere locaties zelfstandig aan de slag. De aanloop naar de inzet is al zeer leerzaam. Je werkt aan het verbeteren van digitale vaardigheden, bijvoorbeeld door het invullen van formulieren, het maken van een cv, het aanvragen van een VOG. Zaken waarmee je vaak niet bekend bent en ook niet leert op school, maar die wel essentieel zijn voor een goede start op de arbeidsmarkt.

Partner worden?

Voelt u zich als zorgwerkgever ook maatschappelijk verantwoordelijk om mensen met interesse in de zorg betaald werk te bieden zodat ze uit kunnen groeien tot vaste waarden binnen uw organisatie? Informeer dan naar de mogelijkheden om met ons daarin samen te werken.

Ook zonder diploma

Werken in de zorg zonder diploma. MBOHup geeft Mbo’ers een zetje in de richting van een loopbaan in de zorg. Samen met GGD en Happy Nurse uitzendbureau zijn we een project gestart om betaalde aan de slag te gaan als preventiemedewerker. Je wordt kort opgeleid om als gastheer/gastvrouw op te treden in het vaccinatieprogramma: bezoekers die zich komen vaccineren ontvang je, wijs je de weg, stelt ze gerust, informeert ze over het proces en wijzen ze op het in acht nemen van de maatregelen. Door de samenwerking met Happy Nurse, een uitzendbureau gericht op de zorg, kan je hierna doorstromen naar een (reguliere) baan in de zorg. Je kan je verder ontwikkelen, eventueel met een vervolgopleiding.